Matt Birk, vedetă a fotbalului american: motivul pentru care e pro-viață este cea mai mare dovadă de dragoste pe care a văzut-o vreodată


Sursă: Iuliana Pîrvu, Facebook

Am tradus articolul de mai jos, Former NFL star on adoption: ‘The greatest act of loveI’veeverwitnessed, scris de Virginia Aabrampentru TheDailySignal, pentru că am auzit femei și bărbați spunând că decât să dea spre adopție un copil despre care consideră că nu pot să îl crească, mai bine îl avortează.

Dar orice om dacă ar putea fi întrebat ce preferă ar răspunde că preferă să fie dat spre adopție, nu să fie avortat. Și atunci de ce această părere?

Pe de o parte, statul român nu a legalizat adopția începută din perioada de sarcină, ca o soluție pentru binele copilului în cazul în care mama consideră că nu îi poate asigura creșterea și educația. Pe de altă parte, există o stigmatizare publică ipocrită și crudă, care critică virulent gestul mamei naturale de a da copilul spre adopție, dar valorizează avortarea copilului!

Sportivul american arată însă un adevăr pe care ar trebui să îl recunoaștem cu toții: mamele care își asumă să nască copilul și să îl dea spre adopție dau cea mai mare dovadă de dragoste, căci ele pun binele copilului mai presus de ele. El este recunoscător celor două mame naturale ai căror copii i-a adoptat, alături de alți șase copii naturali ai săi.

Matt are acum 44 de ani, este implicat în liga profesionistă de fotbal american, în multe activități pro-viață și alte activități de caritate, între care sprijinirea educației adolescenților din grupuri de risc. Soția lui, Adrianna, face voluntariat la un centru pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină.

Iată oameni care înțeleg profund lucrurile dificile, iată oameni care înțeleg ce este dragostea, iată modele de urmat!

Fostă vedetăa fotbalului american, Matt Birk este binecunoscut în SUA nu doar pentru cariera sa sportivă, ci și pentru fermitatea cu care promovează protejarea viața copiilor nenăscuți, pentru cei opt copii ai familie sale, dintre care doi adoptați, și pentru că a respins o invitație la Casa Albă în 2013.

Atunci a protestat împotriva susținerii de către ex-președintele BarackObama a lanțului de clinici de avorturi PlannedParenthood, cel mai mare furnizor de avorturi din SUA, care face aproximativ 330.000 de avorturi pe an.

De curând, el a oferit o explicație deosebit de profundă despre unul dintre principalele motive pentru care este pro-viață, spunând că este pro-viață și datorită mamelor celor doi copii ai săi adoptați, care au dat cea mai mare dovadă de dragoste prin faptul că nu și-au avortat copii pe care nu puteau să îi crească, ci i-au născut și i-au încredințat spre adopție.

La Summit-ul Național Pro-Viață, organizat la Washington în cadrul manifestărilor asociate Marșului pentru Viață 2020, Matt Birk s-a adresat celor 3.000 de liceeni, studenți și tineri participanți și i-a îndemnat să combată celebrarea avortului și să prețuiască fiecare viață.

El a povestit ce s-a întâmplat în 2013. După ce a câștigat Super Bowl cu echipa Baltimore Ravens, a primit ca membru al echipei câștigătoare invitația de a-l vizita la Casa Albă pe președintele de atunci, BarackObama.

Dar, cu puțină vreme în urmă, președintele Obama încheiase un discurs la Conferința Națională Planned Parenthood spunând: „Mulțumesc, PlannedParenthood.Dumnezeu să te binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze America.”

Ca urmare, Matt Birk a anunțat că nu va onora invitația de a merge la Casa Albă, pentru că președintele susține atât de mult lanțul de clinici de avorturi PlannedParenthood.

Matt Birk a mărturisit că nu era pregătit pentru ceea ce a urmat. Apărea 24 din 24 la știri.

Apoi el a explicat participanților la Summit de ce și-a susținut convingerile pro-viață atât de puternic încât a spus „nu”, chiar și unei invitații a președintelui. Între motive a menționat valorile transmise în familie de părinți și credința sa.

„Sunt pro-viață pentru că Dumnezeu este creatorul tuturor oamenilor, iar viața mea are demnitate, nu pentru că mama mea spune asta, ci pentru că sunt un copil al lui Dumnezeu!”

Matt Birk, în vârstă de 43 de ani, a spus că familiei sa numeroasă se datorează, în mare parte, existenței a două femei care au ales viața.

„Doi dintre cei opt copii ai mei sunt adoptați și nu pot exprima recunoștința pe care o am față de mamele care le-au dat naștere. Aceste femei au dat dovadă de cea mai mare dragoste pe care am văzut-o vreodată. Au ales să nască copiii și să-i dea spre adopție decât să facă avort, să pună capăt vieții unor ființe nevinovate.

El a spus că faptele concrete susțin convingerea că avortul este nedrept, că avortul nu este o soluție.

„Nu vei vedea niciodată o femeie ieșind dintr-o clinică de avorturi zâmbind, pentru că nu este nimic care să aducă bucurie. Nu vei auzi niciodată pe cineva care să spună: Iată, aceasta este fiica mea. Are doi ani și mi-aș dori să o fi avortat. Aceasta înseamnă un singur lucru – că avortul este ceva rău.”

Deși a fost întotdeauna pro-viață ca principii, Matt Birk a început să se implice activ în susținerea vieții copiilor nenăscuți și în sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, după ce a primit un apel de la arhiepiscopul catolic din Baltimore în 2012, care i-a propus să vorbească la Marșul pentru viață 2012 din Maryland, unde a conștientizat realitatea dură a avortului.

„Am fost atât de șocat să văd sutele de femei de acolo care au făcut avort și care regretau și încă sufereau din cauza unei astfel de traume. Erau acolo pentru că nu voiau ca alte femei să facă aceeași greșeală.”

El și-a încheiat discursul cerând publicului să se roage, să participe la evenimente pro-viață și să nu fie descurajat.

„Nu este treaba noastră să câștigăm această luptă, dar este treaba noastră să încercăm. Mișcarea pro-viață este înrădăcinată în adevăr. Nu trebuie să apărăm noi adevărul, pentru că adevărul este ca un leu pe care trebuie doar să-l lăsăm afară din cușcă.”

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer