Concurentă Miss Univers 2019: „Mama ar fi putut să mă avorteze, dar nu a făcut-o”


Știați că Miss Filipine 2019 a fost în pericol să fie avortată?
Nici eu.
Am aflat recent de mărturia ei extraordinară. Gazini Ganados a fost întrebată luna trecută în timpul unui talk-show din Filipine ce părere are despre avort și despre legea care protejează viețile copiilor nenăscuți începând cu detectarea bătăilor inimii.

Răspunsul ei a uimit pe toată lumea și a fost aplaudată de întreaga audiență: „Ca persoană care a fost crescută de o mamă conservatoare și, desigur, într-o țară conservatoare, cred că nu sunt în măsură să iau viața pe care Dumnezeu a dat-o. Suntem aici pentru a sprijini viața, nu pentru a o lua. Aceasta este părerea mea personală. Avortul nu este o opțiune”.

Ulterior, Gazini a explicat de ce problematica pro-viață este foarte importantă pentru ea: „Mama mea este mamă singură. Știu că ar fi putut să mă avorteze, dar nu a făcut-o. Sunt aici ca Miss Filipine, iar dacă mama mea m-ar fi avortat, n-aș fi fost acum în fața dumneavoastră”.

Gazini Ganados s-a născut dintr-o mamă filipineză și un tată palestinian. Deși nu și-a întâlnit niciodată tatăl, nu are sentimente negative față de el. „Mi-ar plăcea să-l cunosc”, a spus Gazini la Arab News. „Nu am ranchiună, deoarece știu că asta nu mă va aduce nicăieri. În schimb, îi voi mulțumi. Știu că el este încă în viață. Aș fi fericită să-i cunosc familia, să știu dacă am un bunic sau o bunică. Sau poate am un frate sau o soră vitregă. Întotdeauna mi-am dorit să am o familie numeroasă, deoarece toată viața am crescut singură.”

Revenind la întrebarea cu care am început și la răspunsul pe care l-am scris în numele cititorului, realitatea este că am bănuit că nu știți, deși știrea e din categoria breaking news; era foarte probabil să nu știți pentru că astfel de breaking news nu se prea promovează. Mai ales pentru cei care susțin avortul, faptul că un om obișnuit sau o mare personalitate a fost în pericol de avort e un fel de știre care trebuie făcută invizibilă: cum să justifici că era totul în regulă ca acel om să fie avortat?

În jurul nostru sunt campioni, celebrități, profesori, medici, preoți, scriitori și mai ales mulți, mulți dintre cei pe care îi iubim și ne iubesc care au fost salvați de la avort de curajul mamei lor de a alege viața sau de sprijinul cuiva. Viața e singura alegere pentru care merită să te zbați. Mai târziu cineva te va privi cu recunoștință pentru că i-ai dat șansa să vină pe lume.

Sursă: LiveAction

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer