Avortul – principala cauză de deces în 2019


Un raport al Worldometers indică faptul că peste 42,3 milioane de copii au murit prin avort la nivel mondial în 2019. Site-ul independent colectează date de la guverne și alte organizații de renume și apoi raportează datele, împreună cu estimări și proiecții, pe baza acestor numere.

Decesele cauzate de avort au depășit cu mult decesele cauzate de cancer, HIV/SIDA, accidente în trafic și sinucideri:

• 8,2 milioane de oameni au murit de cancer în 2019;
• 5 milioane de oameni au murit din cauza fumatului;
• 13 milioane de oameni au murit din cauza diferitelor boli;
• 1,8 milioane de oameni au murit din cauza alcoolului;
• 1,7 milioane de oameni au murit de HIV/SIDA;

Numărul avorturilor este tragic. Fiecare dintre aceste 42 de milioane de avorturi reprezintă o ființă vie a cărei viață a fost distrusă violent în pântecele mamei. Fiecare copil nenăscut avea deja propriul ADN unic, ceea ce îl face distincte de mama lui. ADN-ul a indicat dacă copilul era băiat sau fată, culoarea ochilor și a părului, înălțimea lor, posibile tulburări genetice, dizabilități și multe altele.

Avortul afectează oamenii dragi, persoanele din cercul nostru de prieteni și cunoscuți. Viețile copiilor care au murit prin avort nu vor fi recuperate niciodată, iar cei afectați de avort se confruntă cu consecinte pe tot parcursul vieții.

Implicarea în sprijinirea femeilor în criză de sarcină este vitală pentru oricine, indiferent de ocupația pe care o are, indiferent de mediul din care provine sau de organizația/instituția pe care o reprezintă.

Sursă: LifeNews

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer