După un accident teribil, o femeie însărcinată alege să-și amputeze piciorul pentru a-și salva copilul nenăscut


Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă totul s-ar schimba într-o secundă și ar trebui să faci o alegere de viață și de moarte? Nici Caitlin nu s-a gândit înainte să ajungă la spital cu piciorul pe jumătate retezat și să afle de la medici că este însărcinată și că va fi nevoită să aleagă între salvarea piciorului ei și salvarea copilului din pântece.

Cine e Caitlin Corner? O femeie veselă și frumoasă din SUA, proaspăt căsătorită, care a plecat împreună cu soțul ei într-o plimbare cu motocicleta în apropiere de Fort Worth, Texas. Cei doi mergeau să-și viziteze mama care se recupera după o primă rundă de chimioterapie. Ceea ce trebuia să fie o plimbare plăcută s-a transformat într-o tragedie în care erau să-și piardă viața: au fost loviți de un șofer adolescent care scria mesaje la volan. Accidentul a aruncat cuplul de pe motocicletă, rănindu-i grav pe amândoi.

Uneori în viață se întâmplă ca veștile bune să apară în împrejurări provocatoare. În timp ce Caitlin stătea pe masa de operație cu piciorul parțial retezat și medicii încercau să o salveze, ea a primit vestea incredibilă că este însărcinată în 4 săptămâni. A fost atât de emoționată încât le-a povestit jurnaliștilor: „Nu am avut timp să mă îngrijorez pentru cum mă simțeam. Aveam nevoie să mă concentrez asupra ei”. Binele fiicei ei nenăscute, pe care a numit-o Tinley Ryan, a devenit principalul obiectiv a lui Caitlin. A refuzat intervenția chirurgicală la picior și a preferat să i se amputeze piciorul de sub genunchi, pentru ca operația să nu o afecteze pe Tinley. În perioada de recuperare a limitat medicamentele de calmare a durerii pentru a reduce la minim riscurile pentru copilul din pântecele ei, care se dezvolta.

Următorul obiectiv a lui Caitlin a fost să învețe să meargă cu un picior protetic înainte de nașterea fiicei sale. Nu a fost ușor, a avut de depășit mai multe probleme, dar a reușit să-și atingă scopul.

După doi ani de la accident, Caitlin a spus: „Avem motive să-i mulțumim lui Dumnezeu. Am supraviețuit. Suntem aici cu un scop. El nu ne-ar da o încercare pe care nu am putea să o gestionăm. Înseamnă mult să treci printr-o pierdere și deodată să-ți dai seama că încă trăiești. Încă supraviețuiești. Toți trecem prin încercări în viață, dar le depășim. Eu am înțeles că le pot depăși. Depășirea încercărilor mă definește și îmi întărește caracterul. Și sunt în regulă cu asta. Cicatricile spun cine sunt”.

În ultimii ani Caitlin nu doar că a supraviețuit, dar a învățat să se dezvolte. Potrivit ABC 13: „Caitlin a concurat la 7 triatlonuri, două ștafete, a finalizat Houston Half Marathon, a fost medaliată la U.S. Paralympics Track Cycling Nationals, a devenit primul boxer feminin cu un picior amputat din lume și este pe cale să devină prima patinatoare de viteză cu picior amputat din lume. De asemenea, a fost premiată de mai multe branduri și a fondat inițiativa non-profit „Be More Adaptive”, care are ca scop încurajarea comunității oamenilor cu abilități adaptate la provocări.

Caitlin vede accidentul ca pe o oportunitate și spune că „cel mai bun lucru pe care îl poți face în viață este să încerci! Am fost atât de plină de viață înainte și a trebuit să-mi asum pierderile pentru a continua să trăiesc”.

Sursă: LiveAction

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer