
Ce înseamnă legalizarea prostituției sau dezincriminarea industriei sexului? În Olanda legalizarea echivalează cu reglementarea tuturor aspectelor industriei de sex: femeile care fac prostituție, clienții și proxeneții, care sunt transformați în oameni de afaceri care se ocupă de intermedieri sau antreprenori de sex legitimi.
Legalizarea/dezincriminarea industriei de sex transformă totodată bordelurile, cluburile de sex, saloanele de masaj și alte locuri unde se practică prostituția în locații legale, unde actele sexuale contra cost sunt permise, existând doar câteva mici restricții.
Unii cred că prin apelurile de legalizare sau dezincriminare a prostituției conferă onoare și profesionalism prostituatelor. Aceasta nu conferă nicio onoare femeilor, ci pur și simplu face ca industria de sex să devină onorabilă.
Oamenii nu realizează că dezincriminarea se aplică întregii industrii a sexului, nu doar femeilor din cadrul ei. Aceștia nu se gândesc la consecințele legalizării proxeneților drept întreprinzători sau intermendiari legitimi de sex, nici la faptul că bărbații care cumpără femeile pentru activități sexuale sunt acceptați drept consumatori legali de sex.
În țările unde femeile sunt incriminate pentru prostituție este crucial să fie susținută dezincriminarea femeilor care fac prostituție. Nicio femeie nu ar trebui pedepsită pentru vina de a fi exploatată. Statele nu ar trebui însă niciodată să dezincrimineze proxeneții, cumpărătorii, intermediarii, bordelurile sau alte stabilimente pentru sex.”
Sursă: Raymond, J. G. (2004). Ten reasons for not legalizing prostitution and a legal response to the demand for prostitution. Journal of Trauma Practice, 2(3-4), 315-332. http://www.catwinternational.org/Content/Images/Article/41/attachment.pdf