FOTO: Un copil căruia nu i s-a dat nici o șansă de supraviețuire și-a sărbătorit prima zi de naștere

Dacă ar fi să ne luăm după graba cu care adeseori medicii recomandă avortul, Naomi Joy Bakker nu ar fi trebuit să trăiască. La 23 de săptămâni de sarcină, în urma unei ecografii de rutină, medicii din Reno, Nevada, le-au spus părinților că fetița are o întârziere de creștere deoarece placenta nu s-a atașat corespunzător de peretele uterului și nu primea suficientă hrană. La fel ca în multe alte cazuri, părinților li s-a spus că trebuie să facă avort, pentru că exista riscul ca sarcina să se oprească din evoluție. Ei au refuzat avortul, iar de curând au sărbătorit împreună prima ei zi de naștere.

„Ea a dăruit o semnificație specială zilei de 1 iulie și am avut o petrecere pentru o supereroină. O petrecere la care să o cunoască și prietenii noștri care nu o întâlniseră până atunci. Ne-am izolat destul de mult cât a circulat gripa și VRS (virsul respirator sincitial)” a povestit Angela, mama lui Naomi.

Pentru a ajunge la prima ei zi de naștere, Naomi a trebuit să depășească obstacol după obstacol. Părinții au refuzat prima dată avortul, însă mama ei a făcut preeclampsie și, în ciuda riscului pentru sănătatea ei, a refuzat avortul a doua oară.

„Medicii ne-au explicat că în mod normal legea ne permite să facem avort peste patru ore și totul se va opri, dar în cazuri ca ale noastre fac excepții: «Legea nu se aplică și în cazul dumneavoastră pentru că este o situație gravă». În acel moment fetița a început să lovească cu picioarele în burtă și m-am gândit la vocea ei plăpândă. Asta e tot ce pot spune.”

Medicii le-au spus părinților că dacă nu își avortează copilul în acel moment dificil, având în vedere riscul la care se expun, înseamnă că își doresc cu adevărat acest copil.

Angela le-a spus medicilor că a ales deja și că, în ciuda oricărui risc pentru sănătatea ei și a fiicei sale, ea o iubește cu adevărat și își dorește să se nască. Nu era sigură că totul va funcționa bine, dar avea credință.

După o săptămână de stat la pat, Angela a ajuns la urgență. Naomi s-a născut cu o greutate de 364 de grame. Prezenta riscuri de sângerări cerebrale, paralizie cerebrală, surzenie și astm. A suferit două intervenții chirurgicale pentru repararea unei găuri la intestine și o intervenție urgentă pentru hernie. De asemenea a avut probleme pulmonare și plămânii au cedat. Dar, în mod miraculos, după 142 de zile a părăsit unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuți. A fost externată cu oxigen după ea și monitoare care să-i urmărească respirația, dar Naomi a continuat să surprindă medicii.

„Auzul, văzul și inima ei continuă să fie perfecte” a spus mama fetiței. „A început să meargă de-a bușilea cu patru zile în urmă și se plimba în jurul nostru explorând casa cu entuziasm. Este pe drumul cel bun pentru vârsta ei și a depășit multe obstacole.”

Medicii continuă să fie uimiți de progresul lui Naomi. Nu mai are nevoie de oxigen și singura provocare majoră cu care se confruntă este tiroida, pentru care ia medicamente.

„Este fericită și jucăușă, mereu face valuri și stârnește aplauze. Neurologic este perfectă. Este încă mică, dar am știut tot timpul că va fi așa”.

Curajoasa și iubitoarea mamă îi îndeamnă pe toți părinții să obțină o a treia sau chiar a patra opinie atunci când primesc un diagnostic dificil pentru copilul lor, în special pentru că astfel de copii devin o țintă pentru mentalitatea avortivă.

Sursă: LifeSiteNews

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer