Foști lucrători în clinici de avort: „Consilierea eficientă” însemna exacerbarea fricilor femeilor

Brenda Pratt-Shafer a lucrat la o clinică unde se făceau avorturi în al doilea trimestru de sarcină. În 2016, ea a scris o carte despre experiențele ei acolo. În cartea sa, Brenda a scris despre modul în care ea și alți lucrători au fost învățați să „consilieze” femeile în criză de sarcină. I s-au dat instrucțiuni pentru a le încuraja să facă avort. Ea a scris: „Mi s-a spus clar să validăm întotdeauna motivele mamei pentru avort”.

Dacă mama era încă la școală, îi spuneam că nu e cazul să fie mamă chiar acum. Mai bine să termine școala și apoi să își întemeieze o familie. Dacă mama avea probleme financiare, nu îi ofeream alte soluții, ci îi spuneam că nu își poate permite un copil și că face cel mai bun lucru dacă avortează. Dacă era tânără, îi spuneam că era prea tânără să aibă un copil și că probabil îi va ruina viața. Avortul copilului acum era un lucru bun, după care ea putea să-și continue viața mai departe.

De asemenea, am spus femeilor că avortul era o procedură simplă, că era răspunsul la problemele lor și că se vor simți eliberate după aceea. La urma urmei, această clinică există pentru a face bani din avorturi, nu pentru a oferi soluții femeilor în criză de sarcină.

Orice scuză invoca mama pentru a face avort, noi eram de acord cu ea și o susțineam. Opțiuni precum adopția sau nașterea copilului nu au fost niciodată discutate.

Alți foști lucrători din industria avortului au declarat că au fost instruiți să folosească tactici similare pentru a convinge femeile nehotărâte să renunțe la sarcină. Lavonne Wilenken, care a lucrat la Planned Parenthood, a descris aceste tactici:

Consilierul spunea adolescentei: „Ei bine, unde sunt cei 250.000 de dolari necesari pentru a crește un copil în societatea de astăzi?”, „Ce vor spune părinții tăi când vor afla că ești însărcinată?”, „Ce face partenerul tău? O să te ajute? Unde este?”, „Cum vă veți termina studiile dacă aveți un copil?”, „Nu știi că nu poți merge la școală dacă ai un copil?”. Lucruri de genul acesta, foarte subtile, care o împing pe tânără către avort.

Întâi pun aceste întrebări. Apoi spun foarte protectiv și liniștitor: „Dar te putem ajuta să ieși din această problemă. Părinții tăi nu trebuie să știe… Știi că nu poți avea grijă de un copil chiar acum. Știi că nu ești pregătită și poți avea un copil mai târziu”. Se joacă cu emoțiile tinerelor care sunt speriate și nu știu unde să meargă, dar cărora li s-a spus că acesta este locul unde pot fi ajutate.

Fosta lucrătoare din industria avorturilor Kathy Sparks spune ceva similar, recunoscând că se miza foarte mult pe fricile femeii.

Am avut posibilitatea să asist la o consiliere. Începea cu tot felul de întrebări ca să afle sursa presiunii, ce o determina să renunțe la copil, și, oricare era aceea, o amplifica. Dacă problema ei era că părinții urmau „să o ucidă” și nu știa cum să le spună, atunci consilierul continua spunându-i: „Dar nu trebuie să le spui. De aceea există avortul și vrem să te ajutăm. Avortul este răspunsul la problemele tale.” Dacă ar fi fost vorba de bani, le spunea cât de mult costă articolele pentru bebeluși. Consilierea la această clinică de avorturi a fost atât de eficientă încât 99 din 100 de femei făceau avort. Asta însemna pentru ei consiliere eficientă.

Fosta lucrătoare în industria avortului Deborah Henry spune același lucru:

Multe femei nu-și puteau permite să aibă copii, așa că foloseam exemple cum ar fi prețul încălțărilor pentru copii, prețul la îmbrăcăminte, cât costă creșterea copilului. Dacă nu aveau studiile finalizate, vorbeam despre cum copilul este un obstacolul în educația lor și cât de greu ar găsi un baby-sitter pentru a avea grijă de copil. Găseam slăbiciunea lor și lucram asupra ei.

Pe scurt, ideea de a miza pe fricile femeilor pentru a le convinge să renunțe la sarcină este o practică comună în industria avortului. Aceste tehnici de vânzări prin creșterea presiunii profită de vulnerabilitatea femeilor într-un moment dificil. Totul este orientat spre convingerea femeilor să avorteze pentru a asigura profitul clinicilor.

Brenda Pratt-Shafer, David Shafer What the Nurse Saw: Eyewitness to Abortion (Mustang, Oklahoma: Tate Publishing & Enterprise, LLC, 2016)

Sursă: Live Action

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer