Părinții lui Roman au ales viața când li s-a spus că băiețelul lor va avea spina bifida

Cătălin Sturza:

Părinții lui Roman spun în filmuleț că pentru ei „termination”, adică uciderea copilului, NU ERA O OPȚIUNE, punct. Pentru acești oameni, viața unui om e mai importantă decât orice, iar cei doi erau dispuși să facă, împreună, orice sacrificiu ca să salveze o viață.

Și, într-adevăr, pentru un om care are mintea unde trebuie și inima unde trebuie, o viață este mai importantă și mai valoroasă decât Universul, cu tot ce există în el.

Părinții băiețelului ne mai spun că prima „soluție” care le-a fost propusă și soluția default propusă pentru copiii precum Roman în Statele Unite este „termination”, adică distrugerea, moartea; distrugerea unui băiețel care avea cap, ochi, inimă, mâini, picioare, coloană vertebrală (chiar dacă nu tocmai perfectă). Asta ne spune ceva despre civilizația noastră, care așază confortul înaintea demnității și a vieții umane. Și despre cum civilizația noastră ne oferă, poate, un anumit confort – dar cu ce preț? Cât de rău ne mutilează acest fel strâmb de a privi viața, și cât de departe ne sunt inima – și mintea – de locul unde ar trebui să fie?

Mai vedem în filmuleț că atunci oamenii sunt curajoși (așa cum sunt acești părinți eroici ai lui Roman), mai intervine și Dumnezeu și face mici miracole.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer