Un tânăr cu sindromul Down a fost filmat în momentul în care a aflat că a fost admis la universitate. Clipul cu el a făcut sute de mii de vizualizări, iar Noah, viitorul student, a fost felicitat de zeci de mii de persoane.

Noah VanVooren, în vârstă de 18 ani, din Wisconsin, s-a născut cu sindromul Down, o afecţiune cromozomială prezentă la copii încă din periaoda în care se află în burta mamei. Când a fost adus pe lume, medicii le-au spus părinţilor că tânărul va fi o legumă şi că nu va avea o viaţă normală, însă adolescentula terminat liceul şi chiar a fost admis la universitate.

Noah va merge la Universitatea Edgewood College, unde sunt şi cursuri superioare de învăţământ special concepute pentru bolnavii cu dificultăţi cognitive, pentru a-i ajuta să obţină un loc de muncă decent şi astfel să fie integraţi în societatea din care fac parte.

“Cand s-a născut, medicii ne-au spus ca nu va fi în stare sa faca nimic. Nu va putea sa mearga si sa vorbeasca. Si sa-l vad dupa 18 ani, la facultate, este uimitor”, a declarat tatal lui Noah pentru Huffington Post.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer