„Eram dependentă de droguri și fără adăpost, dar am ales viața pentru copil. Fă o alegere cu care amândoi să puteți trăi!” / Mărturii despre criza de sarcină #69

Stiripentruviata.ro scrie despre mărturia Feliciei Simard, o tânără care a vorbit, în fața celor 15.000 de participanți la Marșul pentru viață de la Ottawa, despre puterea ei de a alege viața. Mai jos se regăsește mărturia ei, video și transcriere:

TRANSCRIERE

Am aflat că purtam viață într-o perioadă în care mi se părea inimaginabil să-mi port chiar și propria viață. Așa că eroismul meu a arătat astfel: am spus da unei viețișoare, deși nu aveam nicio idee cum avea să arate.

Am avut curajul să mă internez cu prioritate la un cămin maternal care avea alte 35 de fete pe lista de așteptare.

Am avut curajul să renunț la vechile obiceiuri căpătate încă de pe la 11 ani: excesul de alcool, fumatul și propriile rețete de droguri și otrăvuri.

Iar cel mai mare curaj mi-a trebuit ca să mă uit în oglindă și să mă confrunt în cele din urmă cu mine însămi și cu tulburările de stres post-traumatic moștenite din copilărie. Erau o mulțime: când era gravidă cu mine, mama consuma cocaină, am trecut prin trauma incestului, s-a tras cu arma în mine și în familia mea, ceea ce ne-a determinat să ne înscriem în programul de protecție a martorilor, am avut relații abuzive care m-au dus până la situația de a mă găsi legată cu cătușe de un grilaj de scară din subsolul unei case. Trauma era starea mea de normalitate.

Credeam că-i fac copilului un serviciu dacă îl condamn la moarte. Dar iată că Dumnezeu a făcut ceva din nimic.

Așa că le încurajez pe toate femeile care se confruntă cu o sarcină neplanificată să facă o alegere cu care să poată trăi amândoi, și mama, și copilul.

Nu sunteți o statistică și nici nu sunteți ce spune societatea că veți deveni. Sunteți suficient de puternice ca să alegeți viața.

VIDEO:

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer