Céline Dion: „trebuie să recunosc că, într un fel, îmi datorez viața unui preot”

Céline Dion a fost al 14-lea copil al lui Adhémar-Charles și Thérèse Tanguay Dion. În 2001, când a născut primul ei copil, marea cântăreață a dezvăluit cum era să fie ea însăși avortată.

„Mama tocmai își crescuse cei 13 copii.

Timp de peste 20 de ani, a stat captivă într‑un cerc interminabil de spălat, călcat și muncă în gospodărie, timp de 365 de zile pe an. Credea, pe bună dreptate, că își făcuse datoria.

Cei mici, Paul și Pauline, se pregăteau să înceapă școala, iar ea urma să aibă, în fine, ceva timp și pentru ea. Putea, în fine, să iasă în oraș, poate chiar să călătorească împreună cu tata în regiunea lor natală.

Și apoi s-a pomenit din nou însărcinată. A fost atât de distrusă, încât s-a dus la preotul paroh, să vadă dacă nu cumva putea să facă ceva în legătură cu asta.

Acesta i-a spus că nu are niciun drept să se împotrivească cursului firesc al lucrurilor. Așa că trebuie să recunosc că, într-un fel, îmi datorez viața unui preot.

Odată ce a trecut peste faptul de a nu putea considera avortul ca opțiune, m-a iubit la fel de mult ca pe toți ceilalți copilași.

Nu voi uita niciodată că ea a fost prima care i‑a cerut lui René Angelil să-mi devină manager [viitorul soț – n. red.]. Eram un copil pe atunci. Tot ea mi-a scris și primul cântec. Îi datorez totul.

Succesul meu este familia mea. Viața mea este să fiu mamă. Asta îmi place cel mai mult. Îmi dă un uluitor sentiment de împlinire. Cu muzica mea îmi permit să-mi asum riscuri, dar nu și cu familia.”

Céline Dion, 33 ani, Canada

2001

Mărturie din cartea  „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul”. Cartea în format PDF poate fi descărcată de aici.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer