Cristiano Ronaldo: „Uite, mamă, ai vrut să mă avortezi, dar eu ţin casa acum!”

Uneori femeilor în criză de sarcină li se spune cu foarte mare ușurință: „Fă avort! Copilul nu are viitor, nu ai ce să-i oferi”. Dar nimeni nu știe ce va fi cu acel copil peste 20, 30, 40 de ani, unde va ajunge și cum va schimba lumea. Dolores Aveiro a ales să-l nască pe Ronaldo într-un moment dificil, iar acum o lume întreagă se bucură de performanțele lui.

Dolores Aveiro, mama fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, a mărturisit că, atunci când era însărcinată cu el, a vrut să îl avorteze. Avea trei copii până în acel moment, iar soțul era alcoolic.

În 1984, avortul era interzis în Portugalia și doctorii nu au vrut să o ajute să facă avort. A încercat singură: în autobiografia ei povestește cum a consumat alcool şi a făcut efort fizic pentru a declanșa avortul.

Dar, în 5 februarie 1985, copilul s‑a născut. A fost botezat Ronaldo, după Ronald Reagan, actorul favorit al tatălui său.

Vorbind la lansarea autobiografiei, mama lui Ronaldo a spus că acesta știe ce s‑a întâmplat când era însărcinată cu el şi că tratează situaţia cu umor: „Uite, mamă, ai vrut să mă avortezi, dar eu ţin casa acum!”

În anul 2009, Ronaldo a devenit cel mai scump jucător al lumii, în urma transferului de la Manchester United la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo, 29 ani, Portugalia

2014

Mărturie din cartea  „Mărturii despre criza de sarcină. Femei fericite că au născut, femei care regretă avortul”. Cartea în format PDF poate fi descărcată de aici.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer