Am fost la Alba Iulia! Orașul Unirii. Pentru viață!

Sâmbătă, 3 februarie, am susținut la Alba Iulia trainingul pentru viață „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”.

A fost mult mai mult decât mă așteptam. Minunați oameni în aceste minunate locuri.

Alba Iulia este pentru mine locul Unirii. Acum a devenit și locul unde oameni cu suflete mari lucrează pentru a ajuta femeile în criză de sarcină și copiii nenăscuți.

Și e firesc – oare cei care au făcut Unirea la 1918 nu au făcut-o pentru ca URMAȘII lor să trăiască într-o Românie unită, liberă, a tuturor românilor?

Trainingul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, cu binecuvântarea IPS Irineu, căruia îi mulțumesc în mod deosebit.

Pr. Oliviu Botoi, Consilierul Cultural al Arhiepiscopiei, a fost cel care s-a ocupat de organizarea trainingului cu entuziasm și dedicare, pentru care îi mulțumesc mult.

Participanții au fost 50 de clerici, profesori și voluntari pro-viață din Alba Iulia, Târgu-Mureș, Aiud, Reghin, Blaj, Sighișoara, Sebeș, Luduș, Câmpeni, Târnăveni și Cugir.

50 oameni dedicați în domeniul pro-viață, care construiesc lucruri frumoase în comunitățile lor. Și sunt foarte bine informați: sunt la curent cu ce se întâmplă în România și în lume pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină.

M-am bucurat să aflu despre activitățile pe care le organizează în comunitățile locale și am fost cucerită de însuflețirea lor pentru organizarea Marșului pentru viață 2018 „O lume pentru viață” în diferite orașe din zonă și pentru organizarea unor activități în cadrul Lunii pentru viață (1-31 martie).

Vrednici urmași ai celor care au făcut Unirea acum 100 de ani!

Traininguri similare s-au desfășurat în București, Iași, Cluj, Baia Mare, Reșița și Alba Iulia. Urmează Timișoara, Suceava, Vicovu de Sus și unde vom mai fi chemați!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer