Paul Ryan, Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață: „Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață”

Mai jos se găsește înregistrarea video și transcrierea integrală a discursului susținut de Paul Ryan, Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC – „Dragostea Salvează Vieți”. Traducerea discursului a fost preluată de pe site-ul stiripentruviata.ro.

Paul Ryan este unul dintre posibilii candidați la președinția SUA în viitor, fiind văzut ca un politician echilibrat dar ferm, capabil în toate domeniile. A fost ales pentru prima dată în Congresul SUA în 1999 și a votat 100% pro-viață de-a lungul anilor.

Putem să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a redat un președinte la Casa Albă? Ce mulțime! Este entuziasmant. Este foarte entuziasmant să vezi atât de mulți tineri aici astăzi. Energia voastră este contaminantă!

Să știți că particip la Marșul pentru Viață de ani de zile. Un lucru care mi-a atras atenția întotdeauna – și mi-o atrage și acum – este vigoarea și entuziasmul mișcării pro-viață.

Privind această adunare, văd că sunt aici oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, dar și tineri, ceea ce este o inspirație, pentru că îmi spune că este o mișcare aflată în creștere.

Și știți de ce este în creștere? Pentru că adevărul este de partea noastră. Viața începe la concepție.

Știți de ce mișcarea pro-viață este în creștere? Pentru că știința este de partea noastră. Uitați-vă numai la ecografiile care ne arată mai multe decât oricând despre copiii nenăscuți. Cum se dezvoltă, cum reacționează, cum simt durerea.

Și, mai ales, mișcarea pro-viață este în creștere pentru că dragostea este de partea noastră. Credem că fiecare persoană merită dragoste și demnitate. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

Și să știți că un alt mare atu în dezbatere este compasiunea de care dă dovadă mișcarea pentru viață. Aceasta le scapă tuturor detractorilor noștri.

Sunt foarte mândru de lucrarea pe care această mișcare o face pentru a ajuta femeile, mai ales femeile care au trecut prin trauma avortului. Această mișcare le ajută să găsească vindecare și acceptare.

Sunt foarte mândru de această mișcare și de felul în care sprijină mamele singure care se luptă să-și crească copiii. Le ofere resurse prin intermediul a mii de centre de criză de sarcină din toată țara, care fac o treabă fenomenală. Acesta este chipul mișcării pro-viață.

Suntem foarte mândri de această mișcare și de ceea ce face pentru a ajunge la persoane care lucrează sau au lucrat în industria avorturilor, pentru a le ajuta să-și găsească un nou loc de muncă și un nou început atunci când își schimbă perspectiva despre viață.

Aceasta este compasiunea autentică. Aceasta este dragostea adevărată. Despre aceasta este mișcarea noastră și de aceea Marșul pentru Viață este un marș atât de plin de bucurie. Toți cei care am ieșit azi în stradă simțim bucuria care străbate această mulțime. Toți cei care ne privesc la televizor simt același lucru.

Vin aici oameni din toată țara. Veniți împreună cu comunitatea de la biserica voastră, cu prietenii, cu vecinii. Veniți cu bucurie și speranță, nu cu mânie sau ură. Nu prea vedem același lucru la oponenții noștri, așa-i?

Știți ce anume mai este entuziasmant și binecuvântat aici? Este faptul că mă aflu aici alături de apărătorii vieții din Congresul SUA. Să-i aplaudăm pentru ceea ce fac.

Așa arată mișcarea pentru viață din America. Așa arată mișcarea pentru viață din Congresul SUA.

Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață. Ne străduim să luptăm pentru copiii nenăscuți, să adoptăm legi pro-viață importante, să lucrăm cu Administrația Trump pentru a introduce legi și politici publice pro-viață.

Și facem progrese.

În Camera Reprezentanților, am retras finanțarea pentru Planned Parenthood. Am adoptat legea care restricționează avortul după 20 de săptămâni de sarcină, când copilul începe să simtă durerea. Am adoptat legea care protejează libertatea de conștiință, care asigură protecție pentru toți cei care nu vor să fie obligați să facă o procedură de avort împotriva voinței lor. Libertatea religioasă reprezintă primul amendament. Este prima protecție din carta drepturilor noastre.

Cu numai câteva minute în urmă, chiar astăzi, am adoptat legea care protejează copiii născuți vii. Aceasta protejează viața copiilor în urma avorturilor eșuate.

Și, mai ales, ca și Marșul pentru Viață, și noi ne străduim să facem toate acestea fără să judecăm, cu dragoste și compasiune pentru toate victimele implicate.

Vreau să vă mulțumesc. Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți aici, pentru că vă faceți timp pentru aceasta, pentru rugăciuni, pentru bucurie, pentru compasiune și pentru dragostea de care dați dovadă prin acest marș. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

Nu uitați că acestea sunt cele mai puternice instrumente ale noastre împotriva suferinței avortului. Aceasta este mișcarea pro-viață. Este o luptă pe care o vom câștiga în această zi.

Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Și spuneți-le tuturor să revină la anul și să-și aducă și trei prieteni!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer