TEXT INTEGRAL: Președintele Trump proclamă 22 ianuarie 2018 Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane

Președintele Donald Trump a proclamat ziua de 22 ianuarie 2018 drept Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane.

În această zi s-au împlinit 45 de ani de când Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat legile statelor care protejau viața copiilor nenăscuți și a legalizat avortul la cerere în orice moment al sarcinii.

Textul în limba engleză se găsește pe site-ul Casei Albe. La traducere am folosit traducerea parțială de pe stiripentruviata.ro.

Astăzi ne concentrăm atenția pe iubirea și protecția pe care o merită fiecare persoană născută sau nenăscută, indiferent de dizabilități, de gen, de felul în care arată sau de etnia sa. O mare parte din suferințele națiunii noastre – de altfel, și din cele ale planetei noastre – s-au datorat unor încercări greșite și rușinoase de a dezumaniza categorii întregi de persoane pe baza acestor caracteristici care nu se pot schimba. Nu putem permite ca această parte rușinoasă a istoriei să se repete sub alt chip și trebuie să fim deosebit de atenți pentru a proteja viața celor mai vulnerabili dintre noi. De aceea am proclamat Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane: pentru a afirma adevărul că viața tuturor este sacră, că fiecare persoană este înzestrată cu demnitate și valoare inerente și că niciunei categorii de oameni nu li se poate refuza statutul de persoane umane.

Venerația pentru fiecare viață umană, una dintre valorile pentru care au luptat Părinții noștri Fondatori, definește caracterul națiunii noastre. Astăzi, aceasta ne determină să promovăm sănătatea femeilor însărcinate și a copiilor lor. Ne îndeamnă să ne preocupăm de mamele singure, de vârstnici și de cei infirmi sau cu dizabilități, de orfani și de copiii aflați în plasament. Ne obligă să ne preocupăm de epidemia consumului de opioide și să le oferim ajutor celor care se luptă cu bolile mintale. Aceasta ne dă curajul de a le lua apărarea celor slabi și neputincioși. Și aceasta contrazice ideea că valoarea noastră depinde de măsura în care suntem planificați sau doriți.

Știința continuă să susțină și să construiască argumentele pro-viață. Tehnologiile medicale ne permit să vedem imaginile copiilor nenăscuți mișcându-și degetele nou formate de la mâini și de la picioare, căscând și chiar zâmbind. Aceste imagini ne prezintă dovezi incontestabile că bebelușii cresc în pântecele mamei lor, că sunt vieți prețioase și unice, fiecare meritând un viitor plin de promisiune și speranță. De asemenea, în prezent putem face operații copiilor din uter, pentru a preveni bolile care le amenință viața. Aceste progrese medicale importante ne dau posibilitatea să apreciem și mai bine umanitate copiilor nenăscuți.

Astăzi, cetățenii din întreaga noastră țară lucrează pentru cauza vieții și luptă pentru nenăscuți, conduși de dragoste și susținuți atât de știință, cât și de filozofie. Acești americani plini de compasiune sunt voluntarii care ajută femeile în dificultățile sarcinii, facilitează adopțiile și oferă speranță celor care se gândesc la avort sau se recuperează după avorturi. Sunt cadrele medicale care, adesea riscându-și banii pentru traiul zilnic, refuză din motive de conștiință să participe la avorturi. Și sunt legislatorii care susțin standardele de sănătate și siguranță, consimțământul informat, notificarea părinților și interzicerea avorturilor în ultimele luni de sarcină, atunci când bebelușii pot simți durerea. Acești luptători care sunt descurajați de alții, mulți dintre ei călătorind în Washington, D.C., în fiecare an pentru Marșul  pentru viață, schimbă inimile și salvează vieți prin apărarea lor plină de pasiune și grija iubitoare pentru toate viețile omenești. Din fericire, numărul avorturilor, care a înregistrat o scădere constantă din 1980, se află acum la un nivel scăzut istoric. Deși lupta pentru protejarea vieții nu este încă încheiată, ne angajăm să susținem în fiecare zi pe toți cei care nu pot vorbi de la sine.

PRIN URMARE, ACUM, EU, DONALD J. TRUMP, Președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost învestit prin Constituție și legile Statelor Unite, proclam ziua de 22 ianuarie 2018 drept Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane. Îi chem pe toți americanii să reflecte asupra valorii vieții noastre; să le răspundă celorlalți având în minte demnitatea cu care toți sunt înzestrați; să acționeze cu compasiune față de cei infirmi, care au dizabilități sau alte neputințe; să treacă dincolo de aspectele externe care ne separă și să îmbrățișeze umanitatea care ne unește pe toți.

PENTRU A CERTIFICA ACEASTA, mi-am pus aici semnătura în ziua a nouăsprezecea a lunii ianuarie, în Anul Domnului două mii optsprezece, al două sute patruzeci și doilea an de independență a Statelor Unite Americii.

DONALD J. TRUMP

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer