Heather Hobbs, 13 decembrie 2017, LiveAction
Familia Jacksons şi-a dorit întotdeauna să aibă un număr mare de copii.
Jennifer şi soţul ei Richard se bucură din plin de viaţa de familie: merg împreună la bowling sau la filme, organizează bătăi cu apă şi diferite activităţi în aer liber, participă activ la viaţa bisericii din care fac parte. În luna februarie 2016, familia Jackson a aflat că vor avea un nou membru al familiei şi toată lumea era încântată la aflarea veştii.
La 10 săptămâni de sarcină, Jennifer şi-a făcut un test genetic de depistare cu o acurateţe de 99% a sindromului Down. Testul este destul de simplu şi presupune prelevarea unor probe de sânge de la mama însărcinată.
După ce au aşteptat între 7 şi 14 zile de la test, familia Jackson a primit vestea că bebeluşul lor a fost testat pozitiv pentru sindromul Down. Medicul specialist a lui Jennifer, de la Clinica Shenandoah Maternal Fetal Medicine din Winchester, Virginia, i-a sugerat ferm şi fără ezitare să avorteze copilul.
Din păcate, în multe țări din întreaga lume, aceasta este o practică obișnuită. Islanda, de exemplu, se mândreşte cu statisticile sale în care se arată că populația de oameni diagnosticați cu sindromul Down este aproape „eradicată”.
Patricia Heaton, o vedetă care susţine mişcarea pro-viaţă, a replicat inteligent: „Islanda nu elimină de fapt sindromul Down. Doar îi ucide pe toți acei oameni care suferă de aceasta. Este o mare diferență între cele două.”
Potrivit canalului de ştiri CBS News, aproape 100% din femeile din Islanda care au primit un rezultat pozitiv la testul pentru depistarea sindromul Down şi-au avortat copilul. Un procent de aproximativ 80% până la 85% dintre toate femeile însărcinate aleg să-şi facă acest test. Islanda are doar unul sau doi copii născuți anual cu sindrom Down, ceea ce este uluitor dacă se compară acest număr cu numărul de copii născuţi cu sindrom Down din Statele Unite care se ridică la aproximativ 6.000. Există suspiciunea că și Danemarca dorește să urmeze exemplul Islandei și „să eradicheze Sindromul Down până în anul 2030”.
Luați în considerare toate aceste aspecte pe măsură ce ne întoarcem la familia Jackson. Jennifer și Richard au ales să nu urmeze sfatul medicului lor și au continuat cu sarcina. Ulterior li s-a născut o frumoasă fetiță, care nu avea deloc sindromul Down. S-a născut complet sănătoasă, fără probleme genetice, așa cum ar fi indicat testarea inițială de la zece săptămâni.
Un test care pretinde o precizie de 99% şi tot acest efort pentru eliminarea sindromul Down de la nivelul populației ar fi putut să ia viața bebeluşei Scarlett Jackson. Acum, imaginați-vă cam câți dintre copii avortaţi în Islanda, sau oriunde în lume, au fost uciși de fapt ca urmare a unui test fals pozitiv?
Să nu ne înţelegem greşit, avortul este la fel de îngrozitor chiar şi atunci când un rezultat al testelor de identificare a sindromul Down este corect. Sunt atât de mulți oameni fericiţi și sănătoși în lume diagnosticați cu sindromul Down. Aceştia merită șansa de a trăi. Este pur şi simplu o tragedie justificarea uciderii a milioane de copii pentru a „curăța” lumea.
Cine poate şti câte dintre aceste teste au fost greșite, la fel cum s-a întâmplat în cazul familiei Jackson? Câți furnizori de servicii medicale acordă timp pentru a ajuta familiile să înțeleagă cu adevărat cât de fericit poate fi şi cât de sănătos poate trăi o persoană cu un astfel de diagnostic?
Vă îndemn să vă uitați la această frumoasă fetiță, Scarlett, născută la 8 octombrie 2016. La 39 de săptămâni de gestaţie ea a cântărit 3 kg și 100 grame. Nu a avut nici un fel de probleme medicale și continuă să crească dincolo de așteptări la vârsta de 13 luni. Dacă mama ei ar fi urmat sfatul medicului specialist, această fetiță perfectă nu ar fi fost astăzi aici, aducând atât de multă bucurie tuturor celor din jurul ei.
Prelucrare după: https://www.liveaction.org/news/pressured-abort-false-positive-test/