Rezultatele Campaniei ,,În braţele mamei”: 100 zile de siguranță pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal al Mitropoliei Basarabiei

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat, pentru a şaptea oară consecutiv, Campania de Crăciun În brațele mamei. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate prin Programul În braţele mamei.

Mulţumită implicării voluntarilor, donatorilor și partenerilor campaniei, până în prezent au fost adunați peste 150.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ o sută de zile de siguranță pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal al Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul campaniei au fost organizate o serie de acţiuni care au oferit fiecăruia posibilitatea de a sprijini mamele orfane, minore şi din alte categorii de risc să-şi crească pruncii alături: ateliere de confecţionare a jucăriilor de brad, târguri de caritate.

De asemenea, s-a desfăşurat şi Telemaratonul Naţional În braţele mamei în 17 decembrie în direct la Moldova 1 şi Moldova 2, cu participarea donatorilor, persoanelor publice, artişti, foşti şi actuali beneficiari ai programului dezvoltat de Diaconia.

În acest an, asociaţiile culturale din diaspora (Grecia, Portugalia, Italia) au fost receptive la cauza proiectului şi au organizat diferite acţiuni pentru susținerea campaniei. Astfel, de la mii de kilometri, au fost colectate fonduri şi produse pentru mamele şi copiii din Centrul Maternal.

Directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei, a mulţumit donatorilor, precum şi tuturor celor care au susţinut această campanie ‘devenind mesageri ai bunătăţii’.

‘Este o campanie în care efortul de solidaritate a depăşit şi graniţele Republicii Moldova, iar grija pentru aproapele a fost purtată în inimile a mii de oameni. Resursele adunate în cadrul campaniei vor fi un sprijin valoros pentru fiecare mamă aflată în programul «În braţele mamei»’, a mai precizat Igor Belei.

Din 2010 până în prezent, circa 100 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure, etc.) care primesc  asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.

Persoanele care doresc să sprijine campania o pot face în continuare printr-o donație online pe diaconia.md/e-donații.

Sursă: Basilica

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer