Darurile către lume ale lui Anthony Senerchia, fondatorul campaniei Ice Bucket Challenge

Anthony Senerchia a fost diagnosticat în urmă cu 14 ani cu scleroza laterală amiotrofică (ALS), iar în 2014 a început o campanie de informare pentru ALS și a pus bazele provocării  Ice Bucket Challenge, strângând peste 200 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectați de diagnostic precum și pentru a investi în cercetarea bolii.

Participanții la campania Ice Bucket Challenge sunt provocați să-și verse în cap o găleată cu apă rece amestecată cu gheață, să numească acțiunea caritabilă la care participă și să ofere mai departe provocarea unui număr de cunoscuți.

Deși știa că nu exista nicio șansă de vindecare, el a avut în mod constant o atitudine optimistă și a încercat să se implice cât mai mult pentru a face cunoscută această afecțiune și pentru a-i sprijini pe bolnavii de scleroză laterală amiotrofică. La 46 de ani, pe 25 noiembrie 2017,  a trecut la cele veșnice.

Așa cum se arată în anunțul familiei, unul dintre principiile lui de viață a fost că ceea ce dăm altora este definitoriu pentru personalitatea noastră:

„A luptat continuu să informeze oamenii despre ASL şi a fost responsabil pentru declanşarea campaniei prin care s-a urmărit strângerea de fonduri. Pe tot parcursul luptei sale a avut o atitudine optimistă şi a crezut că nu este important ce luăm noi de la viaţă. A susţinut că ceea ce dăm altora este definitoriu pentru personalitatea unui om”.

saa

Imaginea este de aici

În timp ce majoritatea oamenilor vor rămâne în memorie cu amintirea celui a făcut atât de mult pentru semenii săi, viața sa a constituit o bucurie unică pentru soția sa și pentru fiica sa Taya:

„În ciuda faptului că Anthony a primit multe premii pe parcursul vieţii sale, fiica sa Taya rămâne cel mai mare premiu pe care l-a avut. A fost un tată devotat şi iubea să o ajute pe fiica sa cu temele la matematică. Anthony va rămâne în memoria noastră ca un bulgăre de energie care a încercat să facă cât mai multe în viaţă. A fost un soţ iubitor şi un tată mândru. Toţi care l-au cunoscut îi vor simţi, cu siguranţă, lipsa.”

Darul pe care l-a făcut soției de a-i fi soț și darul pe care i l-a făcut fiicei de a-i fi tată nu se vor lua de la el!

Dumnezeu să-l odihnească pe Anthony Senerchia și să inspire cât mai mulți oameni să ofere sprijin celor vulnerabili!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer