6 decembrie, World Vision: Lansarea Raportului de Cercetare “De ce lovim copiii?”

Fundaţia World Vision Romania lansează Raportul de cercetare „De ce lovim copiii?”, în cadrul evenimentului ,,Acasă, locul în care mă întorc cu drag sau cu frică”. Pentru prima dată, vom oferi o caracterizare a principalelor 7 tipologii de părinţi din România care îşi lovesc copilul şi vom expune motivele invocate cel mai frecvent de părinţi pentru a justifica lovirea copilului.

Raportul de cercetare “De ce lovim copiii?” va fi prezentat de Doamna Dana Buzducea, Director Naţional al Fundaţiei World Vision România. Analiza şi informaţiile lansate vor prilejui un moment de dezbatere alături de invitaţii noştri:

– Doamna Gabriela Coman, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie care va vorbi despre România, ţară Pathfinding pentru eliminarea violneţei asupra copiilor;
– Doctor Oana Cuzino, care va explica, din punct de vedere medical, impactul comportamentelor violente asupra dezvoltării armonioase a copilului;
– Domnul Catalin Luca, care va expune dificultăţile în instrumentarea cauzelor cu copii victime în sistemul judiciar.
– la final, doi tineri reprezentanţi ai Consiliului Consultativ al Copiilor, vor expune propriile rapoarte de activitate şi de cercetare a fenomenului violenţei în rândul copiilor.
Moderator al evenimentului: Tudor Musat

Raportul “De ce lovim copiii?” expune în cifre amploarea fenomenului violenţei asupra copiilor din România şi oferă o analiză profundă cu privire la modul în care românii percep acest fenomen şi felul în care este acceptat sau “justificat” ca formă de disciplinare.

Evenimentul va avea loc pe 6 decembrie la ora 10.00 la Impact Hub (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1).

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer