Misiunea Socială „Diaconia” lansează Campania de Crăciun „În brațele mamei”. Evenimentul caritativ se află la a 7-a ediţie

Basilica.ro

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează Campania de Crăciun În brațele mamei. Desfășurată pentru al șaptelea an consecutiv, campania este un prilej de unire a eforturilor pentru a oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune mamă.

În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la problema mamelor orfane și în situații de criză și colectare de fonduri în urma unor târguri de caritate, ateliere de confecţionare a jucăriilor la sediul companiilor. De asemenea, în sprijinul acestei cauze vor fi realizate şi evenimente în  Diaspora  (Grecia, Portugalia, Italia, etc).

Campania va culmina cu Telemaratonul de Crăciun În braţele mamei, organizat în 17 decembrie,  eveniment naţional realizat în colaborare cu Moldova 1, informează Biroul de presă al Misiunii Sociale Diaconia.

Proiectul va avea loc în direct, între orele 15:00-19:00, şi va cuprinde un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad cu participarea donatorilor, recitaluri de colinde şi muzică uşoară, licitaţie de caritate, dar şi interviuri cu foşti şi actuali beneficiari, specialişti în domeniul protecţiei sociale a copilului, donatori.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia, a apreciat că

apariția unui copil este o bucurie, indiferent în ce condiții și în ce perioadă se întâmplă acest lucru, dar uneori apar contexte în care această bucurie este umbrită de ignoranță, sărăcie și prejudecăți.

În această situație au ajuns tinerele din Centrul Maternal, fiind lăsate de toți cei care firesc ar trebui să fie alături, parteneri de viață sau familie. Asemeni pruncului Iisus, care a avut la naștere doar ieslea săracă, acești copii au în principiu tot de ce are nevoie un prunc şi anume, dragostea maternă.

Persoanele care doresc să susţină proiectul sunt îndemnate să doneze prin intermediul Guvern24.md, sau pe site-ul diaconia.md.

Toate resursele colectate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizate pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiare ale programului În brațele mamei.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer