Un preot din Neamț a construit o casă pentru o familie pentru 9 copii

Basilica.ro

O locuință în valoare de 70.000 lei a fost construită și donată unei familii cu 9 copii de preotul paroh din Timișești, județul Neamț. Imobilul a fost sfințit recent de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Preotul Petru Gavriloaia a reușit cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale să construiască o locuință nouă pentru familia Stanciu care trăia în condiții grele. Aceasta dispune de toate utilitățile, inclusiv baie și apă caldă.

Misiunea noastră nu este să construim, ci să mântuim sufletele oamenilor. Am încercat să arătăm credința prin fapte, să lăsăm faptele să vorbească. Am reușit în două luni de zile să înmânăm acestor 9 copii cheile unei noi case a spus părintele paroh la slujba de sfințire a casei conform mesagerulneamt.ro.

Pr. Petru a spus că nu s-a bucurat doar de susținere, ci a primit și obiecții.

Am fost criticat de unii că nu reușesc să-i conving pe părinți să nu mai facă copii. M-a durut acest lucru. Una din fete, Ioana, are la școală numai note de 8, 9 și 10. Duminică de duminică vine la biserică. Nu vreau să laud pe nimeni, dar trebuie să mulțumesc acelora care au contribuit la ridicarea acestei case.

Părintele Mitropolit Teofan a apreciat inițiativa și solidarizarea oamenilor pentru fapta bună.

Mă bucur mult că mai există și astfel de oameni care se adună în jurul preotului sau a unei inițiative de acest gen. Multe lucruri se dărâmă în țara asta și în general noi ne uităm doar la asta, dar sunt și lucruri frumoase, așa cum este această inițiativă. Îl rugăm pe Dumnezeu să vă răsplătească pentru osteneală.

Totodată, ierarhul a evidențiat ocrotirea lui Dumnezeu de care se bucură familiile cu mulți copii.

Oriunde se naște un copil, acolo mâna lui Dumnezeu ocrotește, chiar dacă familia o duce greu. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Psalmul 40 spune așa: «Fericit cel ce se gândește la sărman și la sărac, pentru că în ziua cea rea îl va ajuta Domnul». Dacă omul a făcut un bine în timpul vieții, acesta va fi ferit de rele și va primi putere în suferințe. Dumnezeu nu rămâne niciodată dator, a mai spus IPS Teofan.

La plecare, ierarhul a oferit familiei un sprijin financiar ca ajutor pentru sezonul rece.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer