Monalisa Puruhniuc, tânăra diagnosticată cu cancer care își dăruiește viața celorlalți: „Durerea trece. Alte lucruri dăinuie”

Monalisa Puruhniuc este o tânără de 22 de ani din Botoșani studentă în București la Politehnică. Deși are un chist cerebral și este diagnosticată cu o boală gravă, participă la maratoane umanitare unde strânge bani pentru a oferi altor bolnavi de cancer șansa de a beneficia de servicii medicale.

La 16 ani a început să aibă probleme mari de sănătate, a ajuns în situația în care nu mai putea să meargă, iar medicii nu au fost prea încrezători în șansele ei de supraviețuire. Când i s-a spus că mai are de trăit patru luni de viață și-a dat seama că vrea să lupte și să învingă într-un fel atipic: „A fost momentul din spital în care nu mai mergeam și de atunci am început să mă gândesc cum ar fi să încep și eu ceva. Și am zis că dacă o să pot să merg am să fac și eu ceva. Am început prin a-mi lua o bicicletă, am început să pedalez, apoi am mers direct la o competiție de alergat pe munte, pe Ceahlău și am crezut că o să mor acolo din cauza respirației, dar în mod surprinzător picioarele duceau” a spus Monalisa într-un material realizat de Adevărul.

 Deși în 2015 și 2016 a fost nevoită să facă o pauză de alergat din cauza unei tumori apărute la gât, boala nu a reușit să o oprească pe Monalisa: „Asta nu trebuie să-ți facă nădejdea să dispară, să te cramponezi și să te pui la pat. Adică poți face asta, fiindcă durerile sunt foarte grele, dar nu-ți ajută cu nimic. Durerea este o chestie cu care se poate lupta” a mai spus tânăra pentru același cotidian.

 

Sursă: Adevărul

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer