A fost inaugurat Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București a fost inaugurat în data de 1 octombrie 2017. Centrul oferă servicii de consiliere și asistență socială femeilor însărcinate aflate în dificultate, familiilor aflate în dificultate și părinților care au nevoie să se pregătească pentru nașterea copilului.

Printre serviciile gratuite oferite se numără: teste de sarcină gratuite, consiliere psihologică gratuită, asistență socială în urgențe, grupuri de suport pentru mame, grupuri de suport post-avort și alte servicii complementare din comunitate (consiliere juridică, medici care să supervizeze sarcina, cursuri de alăptare, consiliere vocațională, cursuri de formare profesională).

În cadrul evenimentului de deschidere a Centrului am primit Distincția de Vrednicie din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel căruia îi mulțumesc pentru sprijinul constant oferit în organizarea activităților pentru viață.

Distincția a fost oferită de Părintele Ionuț Iordăchescu, Consilier Eparhial la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat slujba de sfințire alături de Părintele Eugen Bucur, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.  În cuvântul său, Părintele Ionuț Iordăchescu a spus: „Din păcate, în acest moment, există o lipsă de informare și educație. Multe mame tinere sunt dezorientate, nu știu cum să procedeze când se află într-o situație de dificultate și preferă calea cea mai simplă.”

Prezentă la evenimentul de inaugurare, doamna Tomnița Michaela Florescu, viceprimarul general al Capitalei, a apreciat faptul în București există un astfel de centru care poate ajuta femeile aflate în dificultate: „Într-o lume lipsită de compasiune se mai întâmplă și lucruri frumoase. Sunteți oameni puternici, vă simt. Femeile sunt la fel de puternice în delicatețea lor, însă sunt medii sociale în care nu există sprijin și dacă putem să fim alături de ele, să fim.”

Centrul de consiliere și sprijin Sfânta Alexandra Împărăteasa este localizat în Str. Virgiliu nr. 81, Sector 1, București. Acesta este deschis în fiecare zi de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00.

Cei care doresc să sprijine activitatea Centrului pot face donații în conturile Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei:

Conturi:

RO79RNCB0082153361040001 LEI

RO52RNCB0082153361040002 EURO

RO25RNCB0082153361040003 USD

Deschise la BCR Unirii

Cod Fiscal: 36913780

Cei care vor să facă voluntariat în cadrul Centrului găsesc aici pozițiile de voluntariat disponibile.

Pentru mine deschiderea Centrului este un moment de mare bucurie. Sunt câțiva ani de când îmi doresc să mă implic în înființarea unui centru pentru femeile în criză de sarcină, deoarece zilnic vorbesc cu femei afectate de lipsa de sprijin sau de presiuni venite de la partener, familie sau serviciu și știu cât de mare este nevoia ca femeile în criză de sarcină care doresc să ceară ajutor să aibă posibilitatea de a veni la un centru dedicat lor.

La început părea ceva aproape imposibil de realizat, dar ușor, ușor, cu implicarea și susținerea multor oameni lucrurile s-au concretizat în ceea ce se vede astăzi. La fel ca și până acum, și de acum încolo lucrurile bune se vor face cu sprijinul  dumneavoastră, al celor care apreciați aceste activități, așa că nu ezitați să vă implicați.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer