Studiu: alăptarea la sân reduce riscul de boli de inimă și de AVC pentru MAME!

Agerpres a publicat o știre despre un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, de la Academia de Științe Medicale din China și de la Universitatea Peking realizat pe aproape 300.000 de femei.

Rezultatele studiului, dat publicității pe 21 iunie 2017, arată că alăptarea la sân reduce cu 10% riscul mamelor de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral (AVC) în viitor.

„Descoperirile ar trebui să încurajeze popularizarea alăptării la sân datorită beneficiilor pentru mamă dar și pentru copil”, a declarat coautorul studiului, Zhengming Chen, profesor de epidemiologie la Universitatea Oxford.

De asemenea, realizatorii studiului au mai constatat că femeile care au alăptat o perioadă mai lungă au beneficiat de mai multe efecte pozitive.

Mamele care au alăptat copiii la sân timp de doi ani sau mai mult au o incidență a bolilor de inimă era cu 18% mai mică decât femeile care nu au alăptat niciodată, iar cea de accident vascular cerebral este cu 17% mai scăzută față de femeile care nu au alăptat niciodată.

Creșterea cu câte șase luni a perioadei de alăptare la sân a fost asociată cu o scădere de 4% a riscului de boli de inimă și cu 3% de accident vascular cerebral.

Știrea Agerpres o puteți citi aici, știrea de pe pagina Asociației Americane a Inimii se poate citi aici, iar studiul publicat în Journal of the American Heart Association se poate citi aici.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer