Părinţii lui Finley sunt recunoscători că procedura de întoarcere de la avort le-a salvat fetiţa

Cum voi mai putea participa la competiţiile de rodeo? Ce vor crede oamenii despre mine? Părinţii mă vor ucide! Nu sunt pregătită încă să fiu mamă. Ştiam în inima mea că e o decizie greşită. Nu vroiam să o fac, dar mă gândeam că nu am altă opţiune.” Acestea sunt o parte dintre frământările și fricile unei tinere care se confruntă cu o sarcină neașteptată. În momentele de criză, sprijinul și încurajarea celor din jur pot schimba istoria.

Summer era o absolventă de liceu, pasionată de competiţiile de rodeo, când l-a cunoscut pe Jason, cu care acum este căsătorită. Părinţii au sperat că ea va merge la facultate, iar Jason avea şi el în plan să urmeze cursurile unei universităţi. Când s-au cunoscut şi au început să iasă împreună, tatăl lui Summer nu a fost de acord cu relaţia lor din cauza diferenţei de vârstă dintre ei. Când Summer a rămas însărcinată, ştia că păstrarea bebeluşului ar însemna o presiune şi mai mare pe relaţia deja tensionată pe care o avea cu părinţii ei.

Eram compleşită de responsabilităţi încercând să ţin un echilibru între şcoală, slujbă, îngrijirea cailor şi prietenul meu”, a declarat Summer într-un fimluleţ video postat pe YouTube intitulat „Viaţă după avort – Povestea bebeluşului nostru miraculos”. „Pe lângă asta a trebuit să plec din oraş pentru a lucra la un spectacol de cai. Îmi era greaţă tot timpul, iar ciclul menstrual îmi întârziase. Eram sigură că sunt însărcinată” – a continuat ea în acelaşi interviu.

Când s-a întors acasă, a făcut două teste pentru sarcină şi amândouă au ieşit pozitive. Atunci a început să intre în panică.

Cum voi mai putea participa la competiţiile de rodeo? Ce vor crede oamenii despre mine? Părinţii mă vor ucide! Nu sunt pregătită încă să fiu mamă” se gândea ea.

Dar, în ciuda temerilor ei, i-a făcut o surpriză lui Jason şi a impachetat drept cadou testul de sarcină. Prima lui reacţie a fost una de bucurie, dar aceasta a dispărut imediat, la gândul de cum va reacţiona tatăl lui Summer, ştiind că el nu va fi de acord.

Aşteptând confirmarea sarcinii, s-au îndreptat către clinica de avort Planned Parenthood. „Când am deschis uşa era o coadă imensă la care aşteptau femei de toate vârstele” îşi aminteşte Summer. Plutea în aer un teribil sentiment al suferinţei, deși ei ziceau că totul e perfect normal. Ne-am aşezat jos, aşteptând cu bonul de ordine în mână.

Când i-a venit rândul, personalul clinicii nu i-a permis lui Jason să intre cu ea în camera la control. Rămasă singură, Summer a aflat că este într-adevăr însărcinată, în 7 săptămâni. L-a chemat pe Jason ca să-i spună vestea şi tot atunci au hotărât că nu sunt pregătiţi să fie părinţi şi că trebuie să facă avort.

Ştiam în inima mea că e o decizie greşită, a declarat Summer. „Nu vroiam să o fac, dar mă gândeam că nu am altă opţiune. Apoi a venit doctorul şi imediat a început să-mi explice setul de pastile pe care trebuie să-l iau pentru a-mi „avorta cu succes” embrionul şi pentru a preveni un avort chirurgical. Am început să devin din ce în ce mai ezitantă, întrebându-mă dacă luasem decizia corectă. În final, am încercat să mă conving că nu există alternativă. Aşa că am încuviinţat în tăcere, în timp ce continuam să ascult instrucţiunile date de medic.”

A luat prima pastilă, care are ca efect descompunerea placentei şi întreruperea alimentării bebeluşului cu nutrienţi. În continuare, a doua zi, trebuia să mai ia alte două pastile, şi i s-a spus că după asta va avea o sângerare mai puternică şi va putea să vadă embrionul eliminat.

Imediat după ce a luat prima pastilă, a simţit o mare tristeţe. Ea şi Jason au plâns atât de mult în timp ce conduceau maşina înapoi spre casă, încât au fost nevoiţi să oprească pe dreapta.

Încercam din răsputeri să ignorăm ceea ce făcusem, dar sentimentul de angoasă şi de regret a devenit atât de compleşitor încât a trebuit să oprim maşina şi să ieşim afară de pe carosabil”, îşi aminteşte Summer. „Am realizat că am făcut cea mai mare greşeală din viaţa noastră”.

Un fost susţinător al practicilor de avort, Dr. Anthony Levatino, explică procesul unui avort chimic, în materialul video de mai jos:

Jason a sunat la clinica de avort Planned Parenthood ca să întrebe dacă există ceva ce pot face pentru a opri procesul de avort. Cei de la clinică i-au spus că este prea târziu şi că, dacă nu vor continua să ia şi celelalte două pastile a doua zi, bebeluşul lor s-ar putea naşte cu grave malformaţii.

A doua zi, regretul şi durerea au devenit şi mai puternice pentru Summer. A început să simtă crampe şi dureri ascuţite. Dar nu a mai vrut să ia ce-a de-a doua pastilă. Jason era atât de tulburat încât avea gânduri de sinucidere.

Am început să strigăm în ajutor pe Dumnezeu, să cerem iertare şi vindecare”, mai povesteşte Summer. L-am implorat să ne dea o a doua şansă, şi să putem lua totul de la început”.

Jason a găsit pe internet o doamnă consilier care oferea consultaţii pe teme legate de avort şi a sunat-o. După ce i-a povestit prin ce treceau ei, ea i-a încurajat şi le-a spus că încă mai există o speranţă. Le-a spus că nu era prea târziu deoarece Summer nu luase încă cea de-a doua pastilă şi că îşi mai pot salva bebeluşul. I-a pus imediat în legătură cu o doamnă care ştia un medic care putea efectua o inversare a procedurii de avort. Cei doi au fost entuziasmaţi de idee. Le-a spus că îi va aştepta toată noaptea dacă este necesar, numai să ajungă cât mai repede.

Lui Summer i s-a administrat o doză şoc de progesteron, iar în următoarele două săptămâni i-au fost administrate alte doze acasă. Cu toate acestea durerea era destul de intensă, aşa că medicul i-a recomandat să ia pastile cu un conţinut dublu de progesteron şi în plus să ia vitamine prenatale. Când a ajuns la 9 săptămâni s-au dus la un centru pentru femei însărcinate pentru a efectua o ecografie gratuită.

După ce a început ecografia, medicul a strigat: „Bebeluşul este în viaţă! Vezi cum îi bate inima!? Dumnezeu pare să-i şoptească bebeluşului tău să se mişte, pentru că nu am mai văzut un bebeluş atât de activ la 9 săptămâni!!” „Eu şi Jason am izbucnit în plâns de bucurie şi de uşurare”, a declarat Summer.

Bebeluşul trebuia să se nască în ziua de Crăciun.

Tatăl lui Summer a fost supărat iniţial, când a aflat de sarcină, dar şi-a revenit la scurt timp. I-a spus lui Summer că este bucuros că a ales să-i dea viaţă bebeluşului ei. Imediat după ce le-au spus părinţilor, Jason şi Summer s-au logodit. Au aflat curând că vor avea o fetiţă şi au hotărât să-i pună numele de Finley. Ea s-a născut pe 5 ianuarie, complet sănătoasă.

De când a venit pe lume Finley, eu şi tatăl meu suntem mai apropiaţi ca niciodată”, a spus Summer. „El şi Jason au devenit apropiaţi. Toată lumea este fericită şi o iubesc nespus de mult pe fiica noastră. Ea a schimbat în bine vieţile noastre din toate punctele de vedere şi suntem recunoscători pentru totdeauna pentru acest lucru.”

Inversarea procedurii de avort este posibilă pentru femeile care au luat doar prima doză din pastila de avort. Doctorii au salvat peste 175 de bebeluşi prin această modalitate.

Pentru cei care locuiesc în SUA şi regretă că au făcut un avort, se poate solicita ajutor la AbortionPillReversal.com sau la numărul de telefon 1-877-558-0333.

Prelucrare după http://www.liveactionnews.org/finley-parents-grateful-abortion-pill-reversal-saved-little-girl/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer