Preot David Pestroiu, Marșul pentru viață 2017, București: „Avem speranță! Suntem pentru viață!”

Fără-titlu-2

Acest Marș pentru viață este un eveniment misionar și în același timp o mărturisire. O mărturisire asupra faptului că, iată, după aproape 50 de ani de comunism, de totalitarism ateu, poporul român începe, încet, încet, să se trezească la realitatea mărturisitoare a credinței în Dumnezeu și a prețuirii vieții, ca dar suprem pe care Dumnezeu ni-l face nouă, oamenilor.

Astăzi creștinii ortodocși serbează Buna Vestire, când îngerul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului venirea în lume a Mântuitorului Hristos.

„Un înger vine în lume cu fiecare copil” arată acest poster atât de bine realizat și cu un mesaj atât de profund. Pentru că fiecare copil este ocrotit de Dumnezeu încă de la concepere. Așadar orice suprimare a vieții, chiar înainte de naștere, dacă este intenționată, nu poate fi acceptată de către Biserică și trebuie cu adevărat să ne unim eforturile pentru a stopa acest flagel, care, din păcate, ne-a adus într-o postură dezavantajoasă.

Între țările lumii, din păcate, suntem pe unul dintre locurile fruntașe la numărul avorturilor în ultimii 40-50 de ani, dar asta se datorează lipsei educației creștine, dar și impregnării unei mentalități egoiste de către regimul care oprima spiritul și promova, în schimb, această idolatrie a sinelui.

Idolatria sinelui face ca mamele să nu mai fie mame. Face ca femeile să nu-și mai dorească să fie asemenea Maicii Domnului, care este prezentată în icoană cu Pruncul în brațe, pentru că a avea prunc în brațe înseamnă o jertfelnicie, și frumoasă, dar și dificilă.

Foarte frumos se intitulează acest Marș: „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

Cum îi putem ajuta?

În primul rând prin faptul că beneficiem de educație creștină.

Ați văzut că s-a spus și se solicită în ultima vreme să apară în școli și alte forme de educație. Nu suntem împotriva lor, dar suntem pentru a promova în primul și în primul rând educația creștină. Educația creștină a făcut ca în ultimii ani numărul avorturilor să fie în scădere. Se cunoaște că vin generațiile tinerilor care au făcut religie în școală. Iar de cei care au făcut alte tipuri de educație în școală nu putem fi siguri că vor promova morala creștină, atâta vreme cât știm că sunt oameni foarte bine educați din punct de vedere medical, dar care nu prețuiesc viața, ci, dimpotrivă, o suprimă în mod deliberat.

Așadar, sprijinim mama și copilul prin educație creștină, prin familia creștină formată din soț, soție și, dacă darul lui Dumnezeu vine, și copii.

Sprijinim mama și copilul și prin centrele social-filantropice pe care Patriarhia Română le-a înființat în București și în toată țara pentru a sprijini femeile, copiii, bătrânii și toate categoriile defavorizate. Și, rețineți, toate parohiile sunt un astfel de centru, spiritual, pentru că este un preot duhovnic dispus să ajute pe oricine, pe orice mamă, pe orice femeie aflată în dificultate, cu sprijinul moral și cu suport material.

Așadar, avem speranță! Suntem pentru viață! Dumnezeu este cu noi!

Preotul David Pestroiu a fost delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Marșul pentru viață 2017 București.

Marșul pentru viață 2017 s-a desfășurat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova în 25 martie.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer