O mamă a 4 copii credea ca avortul este singura ei opțiune… ce a determinat-o să se răzgândească

s

Blessing Jubilee, la 1 an, pe 31 octombrie 2016

Pregnancy Help News, 31 octombrie 2016

Deși trei din patru femei aleg să facă avort din cauza presiunii, uneori chiar și o schimbare a unei decizii are un impact extraordinar.

Când April, mamă a patru copii din Las Cruces, New Mexico, a aflat că este însărcinată cu al cincilea copil, la începutul anului 2015, nu a putut să treacă peste faptul că odată cu nașterea ultimului copil mașina ar fi devenit neîncăpătoare.

Am mai fost gravidă înainte, așa că nu a fost un șoc pentru mine. Singurul lucru diferit cu această sarcină era că eu nu am o mașină destul de mare pentru mine și cei cinci copii, așa că plănuiam să fac avort.”

Un an și nouă luni mai târziu April a trebuit să ceară ajutorul unui prieten sau al unui membru al familiei pentru Halloween-ul care a coincis cu prima sărbătorire a zilei de naștere a celui mai mic copil, Blessing Jubilee.

Acum este suficient un scurt apel telefonic pentru a rezolva problema transportului, dar lucrurile nu păreau atât de simple cu un an și nouă luni în urmă.

După ce a îndurat ani de zile o relație dificilă cu tatăl primilor patru copii ai săi, April a decis să meargă în altă direcție, chiar dacă erau împreună înainte de a fi adolescenți. Unul dintre lucrurile care au urmat după această hotărâre a fost faptul că s-a implicat ca voluntar pentru grupul de tineret într-o biserică locală.

Însă, după o experiență traumatică cu unul dintre copii, April s-a întors la relația cu tatăl copiilor. Într-o seară a făcut un test de sarcină care a ieșit negativ, dar al doilea test făcut în dimineața următoare a ieșit pozitiv.

Îmi amintesc în fiecare zi. Când am aflat că sunt însărcinată mă gândeam: dacă aș face avort, nimeni nu ar ști. Viața mea ar fi pur și simplu mai ușoară”, a spus April. „Mi-era foarte frică.”

Nici o cale de scăpare”

Aceasta nu a fost prima dată când April s-a gândit la avort. Era doar o adolescentă când a fost însărcinată cu primul copil. Când a spus părinților că este însărcinată, mama ei a programat-o imediat să facă avort.

Cu toate că ulterior mama ei și-a schimbat părerea și a ajutat-o pe April cu primul ei copil, sentimentul că este vinovată pentru că își împovărează familia cu mai mulți copii a crescut subtil în sufletul ei în anii care au urmat. Și a explodat când a văzut rezultatul testului de sarcină făcut la Centrul pentru sprijinirea femeii însărcinate Turning Point din Las Cruces.

Când asistenta a venit să îmi dea rezultatul, toate emoțiile m-au copleșit”, a spus April. „Atunci mi-am dat seama că aceasta era realitatea, eram însărcinată. Aveam de gând să fac avort.”

Gândindu-se la acel prim consult la Turning Point – o clinică medicală pro-viață între ai cărei fondatori se numără fostul doctor avorționist Anthony Levatino –, April a declarat că a fost confuză pe toată durata întâlnirii din cauza stresului.

Este uimitor cât de stresată am fost”, a spus April. „Parcă nu era practic nici o cale de ieșire. Am vrut cu adevărat să fac avort și am fost fermă în această privință, chiar dacă familia mea a continuat să mă convingă sa nu-l fac.”

O șansă neprevăzută

Începând din octombrie 2010, Turning Point s-a deschis ca o clinică medicală, dotată cu ecograf. În afară de ajutorul material pe care îl oferă în general centrele de sprijinire a femeii însărcinate din SUA, Turning Point oferă și posibilitate de testare pentru BTS-uri (boli cu transmitere sexuală). În Las Cruces, 30% dintre locuitori trăiesc în sărăcie, de două ori mai mult decât media națională.

În ultimii trei ani, Turning Point și-a triplat numărul de clienți. Totul a început cu un apel de la o asistentă medicală a unei școli către directorul executiv, Deborah Taylor. Asistenta medicală a sunat-o pentru a ajuta o elevă de liceu care a aflat că era însărcinată. Deborah Taylor a venit la liceu și a vorbit atât cu fata, cât și cu asistenta școlii.

Când ea a terminat discuția, iar eleva a ieșit din cameră, asistenta i-a spus doamnei Taylor că a fost surprinsă să audă un susținător pro-viață menționând avortul.

Noi chiar educăm și spunem întregul adevăr”, i-a spus Deborah Taylor asistentei. „Adevărul este că avortul este una dintre opțiunile ei și noi vom face tot posibilul să o informăm despre această opțiune înainte ca ea să o aleagă. Noi spunem adevărul și asta e întotdeauna cel mai eficient. Noi nu folosim tactici care sperie, ci facem educație.”

Exact aspectul educativ a convins-o pe April să revină la Turning Point pentru o ecografie după testul de sarcină, chiar dacă ea era deja programată pentru avort.

În timp ce se pregătea pentru ecografie, April și-a spus că era un lucru care o va împiedica să recurgă la avort.

Îmi amintesc cum îmi spuneam: Nu o să îmi omor copilul dacă îi bate inima. Bătăile inimii vor fi elementul hotărâtor pentru decizia mea.”

Și, exact după ce m-am gândit la asta, asistenta a prins ritmul cardiac cu ajutorul ultrasunetelor. În acel moment am știut că era vorba de uciderea unei persoane. Mi-aș ucide copilul. Exact în acel moment m-am schimbat complet și pur și simplu nu am mai putut să fac avort.”

Ține capul sus”

Dar chiar dacă acel moment s-a dovedit a fi de răscruce, săptămânile și lunile care au urmat au necesitat – și au adus – o putere pe care Aprilie nu știa că o are. La biserica ei, April a trebuit să renunțe la poziția ei de lider al grupului de tineret și să îndure privirile și vorbele care simțea ca erau îndreptate către ea.

Dar a continuat să meargă mai departe, refuzând să fugă de temerile ei și să meargă pe calea mai ușoară. A întărit-o și un CD pe care centrul Turning Point i l-a trimis acasă, pe care erau înregistrările audio și imagini de la ecografie.

O altă piesă a puzzle-ului a venit de la mama ei.

Ține capul sus”, îi spunea. „Tu faci ceva ce nu multe fete pot face.”

În durerea acestor primelor luni, April a început să simtă că are un nou țel. Sarcina ei nu a fost un accident și nici fetița pe care a botezat-o Blessing Jubilee. I-a dat acest nume pentru a-i reaminti ei și pentru a mărturisi și altora cât de valoroasă și bineprimită este această fetiță.

Într-un oraș cu o rată a șomajului de 7,5%, cu două procente mai mare decât media națională, Blessing Jubilee a fost și șansa prin care April a reușit să se angajeze.

La începutul anului 2016, April și-a adus fiica la Turning Point pentru o sesiune gratuită de fotografii pentru nou-născuți. Au fost primele fotografii de nou-născut pe care a putut să le facă, din cauză că la primii copii nu și-a permis financiar. În câteva săptămâni, ea a fost angajată ca office manager.

De îndată ce am intrat pe ușă pentru pozele cu Blessing, am știut că trebuie să fiu aici”, a spus April. „Vreau din toată inima ca Dumnezeu să fie slăvit prin toate acestea, pentru că fără El, Care mi-a convins inima mea, arătându-mi bătăile inimii copilului, m-aș fi pierdut.”

Sursa: PregnancyHelpNews

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer